Virtueel museum

The fun part of art is een virtueel museum. Het hangt vol zeventiende-eeuwse kunst. Meesterwerken van grote schilders, die een prachtig inkijkje bieden in ons verleden. Wat zie je, wat laat de schilder je zien, waar lachten de toeschouwers vroeger om – en jij straks ook? In het virtuele museum van the fun part of art word je rondgeleid door Bas Zevenbergen. Hij vertelt je alles over de topstukken in zijn eigen online museum.

Online museum voor iedereen

Het online museum van the fun part of art is er zeker niet alleen voor de ervaren museumbezoekers. We hopen ook mensen die normaal niet in een museum komen enthousiast te maken. We houden het laagdrempelig, maar deinzen niet terug voor een beetje diepgang. Zo vertellen we je het verhaal van de genrekunst.

De zeventiende-eeuwse schilderkunst is wat ons betreft echt „leuk”, we noemen het niet voor niks „fun”. De zeventiende-eeuwse genreschilders waren de cabaretiers van hun tijd, ze namen de maatschappij waarin ze leefden op de hak en bespotten menselijke trekjes die we allemaal wel kennen. Daar hoef je zelf zeker geen zeventiende-eeuwer voor te zijn, of historicus. Ontdek de humor van Jan Steen en zijn tijdgenoten!

Beleef kunst thuis...

Voor een virtueel museum hoef je nergens naartoe, je kunt al deze geweldige kunst thuis beleven, wanneer je maar wilt. Dat maakt het des te leuker om door ons online museum te gaan, je doet het op het moment dat jou het beste past, op jouw tempo. Je bekijkt het op je telefoon of op je laptop, in de woonkamer of misschien wel in de trein als je onderweg bent naar je studie of je werk. Of je neemt the fun part of art mee op vakantie.

...of neem the fun part of art mee naar het museum

Wat ook kan: the fun part of art meenemen naar het museum. Natuurlijk bieden veel musea ook een eigen audiotour, maar als je speciaal voor de schilderijen komt die je kent van de filmpjes van Bas, dan is het natuurlijk leuk om het filmpje nog eens te beluisteren terwijl je voor het doek staat. Dan gaat het echt leven.

Virtueel museum: maar één keer entree

Bij the fun part of art betaal je één keer entree. Daarna heb je onbeperkt toegang tot ons virtuele museum. Ook dat is zo laagdrempelig mogelijk gehouden. Bij ons blijven de deuren altijd open staan, we ontvangen je zo vaak je maar wilt. Je zult zien dat er steeds nieuwe stukken en nieuwe films bijkomen. Het virtuele museum leeft. Leef mee!